Eski Kitaplarım - Eskiden günümüze kitaplar

Go Back   Eski Kitaplarım - Eskiden günümüze kitaplar > Bilgisayar ve Aktüalite > Zihni Sinir Bilgiler

Seçenekler
Alt 04-28-2012   #1
krmz

krmz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

User ID: 7
Tecrübe Puanı: 12417450
krmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üyekrmz Süper Üye
Thumbs down Ölüm anındaki pişmanlıklar

Ölüm anındaki pişmanlıklar

Avustralya?da yıllar boyunca evlerinde ölümü bekleyen hastalarla çalışan hemşire Bronnie Ware, emekli olduktan sonra deneyimlerinden yararlanarak yazdığı kitapta insanların hayatlarının son günlerinde en çok neye pişman olduğunu listeledi.

Ware, ?The Top Five Regrets of the Dying ? A Life Transformed by the Dearly Departing? adlı kitabında ölüm yatağında insanların en çok pişmanlık duyduğu şeyin diğer insanlarla ilişkilerindeki ihmalkarlık olduğunu ileri sürdü.

İnsanların ölümlü olduğu gerçeğiyle yüz yüze geldiklerinde çok önemli değişimler geçirdiğini belirten Ware, ölmek üzere olan hastaların inkar, korku, öfke, pişmanlık ve sonunda kabullenme gibi aşamalardan geçtiğini söyledi. Hastalarına en çok ne için pişmanlık duyduğunu soran Ware, aldığı yanıtların temelde benzer olduğunu ve beş başlık altında toplandıklarını keşfetti:

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

1. ?Keşke başkalarının benden beklediği hayat yerine düşlerimi gerçekleştirseydim?
Ware?e göre insanlar, yaşamlarının sona erdiğinin farkına varıp geriye döndüklerinde düşledikleri şeylerin çok büyük bir kısmını gerçekleştirmediklerini görüyor ve pişman oluyor.

2. ?Keşke bu kadar çok çalışmasaydım?
Ware?e göre erkek hastaların büyük bir kısmı, işleri nedeniyle ailelerine ve dostlarına yeterince vakit ayıramadıkları için pişman oluyor. Ware, erkek hastaların büyük bir kısmının eğer bir şansları daha olsa dönüp çocuklarının kaçırdıkları anlarını yaşamak istediklerini gözlemledi.

3. ?Keşke duygularımı dile getirseydim?
Birçok insanın diğerleri ile ilişkilerini belirli bir düzeyde tutmak için duygularını bastırdığını söyleyen Ware, bastırılan duyguların insan sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkileri olduğunu ileri sürdü.

4. ?Keşke arkadaşlarımdan kopmasaydım?
İnsanların kendi yaşamlarına çok fazla odaklanıp arkadaşlarıyla ilişkilerini yitirdiğini ancak ölüm yatağında fark ettiğini söyleyen Ware, ölmekte olan insanların en çok eski arkadaşlarını özlediğini söyledi.

5. ?Keşke daha çok mutlu olsaydım?
Çoğu insanın mutluluğun aslında bir seçim olduğunu ölüm anı gelene dek fark etmediğini söyleyen Ware, insanların rahat yaşamak uğruna eski alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlı kaldığını belirtti.
Alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen insanların değişme korkusu yaşadığını ve daha fazla mutlu olma şansını kendi kendilerine yok ettiğini belirten Ware, ölüm yatağındaki hastalarının ?Keşke daha çok gülseydim, keşke aptalca şeyler yapmaktan bu kadar korkmasaydım? diyerek pişmanlıklarını dile getirdiğini sözlerine ekledi.

krmz isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alt 06-26-2012   #2
mavi kelebek

User ID: 1125
Tecrübe Puanı: 30696371
mavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üyemavi kelebek Süper Üye

İnsanoğlu doğası gereği açgözlü keşke demeden durabileceğini sanmıyorum.
Varsa öyle birileri banada haber verin bir elini öpeyim.

mavi kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alt 03-15-2017   #3
cepbook

cepbook - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

User ID: 33774
Tecrübe Puanı: 214748376
cepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üyecepbook Süper Üye

6. Keşke şu raftaki kitapları da tarasaydım. Şunları da epub yapsaydım. Şu taradıklarımı da yüklemiş olsaydım.

7. Şu yeni yüklenen kitapları da indirmiş olsaydım.

cepbook isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alt 03-15-2017   #4
Eğri Oturur

Eğri Oturur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

User ID: 20015
Tecrübe Puanı: 12
Eğri Oturur Yeni Üye

8. Keşke şu indirdiğim kitapları açıp okusaydım.

Varsa öyle birileri banada haber verin bir elini öpeyim.

Eğri Oturur isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alt 03-17-2017   #5
aragornsagorn

User ID: 44428
Tecrübe Puanı: 21474846
aragornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üyearagornsagorn Süper Üye

Her ölüm aslında bir pişmanlıktır...

aragornsagorn isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Alt 08-25-2023   #6
cumartesileri

User ID: 72271
Tecrübe Puanı: 131921393
cumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üyecumartesileri Süper Üye

O kitap bu kitap....

cumartesileri isimli Üye şimdilik offline konumundadır

Etiketler
pişmanlıklar, zihnisinir bilgiler, ölüm anındaki

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler